Тимочка КрајинаКњажевацКњажевачком Здравственом центру ново санитетско возило од Фондације "Mozzart"

Књажевачком Здравственом центру ново санитетско возило од Фондације „Mozzart“

У оквиру велике акције помоћи здравственим установама у Србији, представници Фондације „Mozzart“ обишли су и општину Књажевац, донирајући Здравственом центру санитетско возило.

Представници ове Фондације су до сада значајне донације упутили у многе здравствене центре у Србији.

„Одлучили смо да усмеримо ову донацију у ваш град и то је само један део плана, односно реализације протокола потписаног са Министарством здравља почетком ове године. До сада смо заиста значајне донације упутили у многе здравствене центре у Србији, тако ћемо наставити и у будућем периоду и надамо се да ћемо се видети поново и у Књажевцу”, рекла је Јелена Зрнзевић из Фондације „Mozzart“.

В.Д. директор ЗЦ Књажевац Ивица Ракић рекао је да ће донација санитетског возила много значити грађанима, али и запосленима у здравственој установи, јер ће олакшати транспорт и збрињавање пацијената.

Догађају су присуствовали председник општине Књажевац Милан Ђокић и председник СО Књажевац Марко Стојановић.

“Општина Књажевац је општина која има 86 села, на 1.200 км јако је тешко организовати здравствену заштиту без адекватне опреме, пре свега без квалитетних санитетских возила. Ово возило ће свакако помоћи да наши пацијенти којих има и у најудаљенијим књажевачким селима у најкраћем року, квалитетним возилом, стигну до Здравственог центра. С друге стране, сви они пацијенти који из Књажевца треба да се превезу до Клиничког центра Ниш или до Здравственог центра у Зајечару, ће такође уз помоћ овог возила стићи брже, квалитетније. У здравству је свака секунда важна, нека значи живот. Фондација ‘Mozzart’ је препознала ту нашу потребу, помогла нам куповином овог возила и у име општине Књажевац, ЗЦ, али и свих Књажевчана који ће користити ово возило, ја им се од срца захваљујем”, рекао је Милан Ђокић, председник општине Књажевац.

Набавком санитета у потпуности ће се унапредити доступност и ефикасност здравствене заштите за пацијенте у општини Књажевац.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,868ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб