Тимочка КрајинаКњажевацКњажевац: Проглашени најбољи у спорту за 2021. годину

Књажевац: Проглашени најбољи у спорту за 2021. годину

Књажевац: Проглашени најбољи у спорту за 2021. годину
Фото: Општина Књажевац

Свечаност поводом проглашења најбољих у спорту за 2021. годину одржана је у Дому културе у Књажевцу.

Најбољи млади спортиста је Миша Цветковић, члан теквондо клуба „Мајор Кирјејев”, који је једини у пионирској категорији освојио 1. место у борбама на Првенству Србије и Отвореном међународном купу.

Најбоља спортисткиња је Лена Здравковић, млада нада рукометног клуба Ариф „Осице”.

„Нисам очекивала ову награду и јако сам срећна и поносна на себе”, рекла је Лена по добијању признања.

Титулу најбољег спортисте понео је је Веселин Златковић из Скијашког клуба „Миџор”.

„Бавим се скијањем од своје седме године, на крају се исплатио овај труд и то је мени мотивација за даљи напредак не само у скијању, већ и у даљем животу”, изјавио је овај млад и перспективан спортиста.

Најбољи спортски тренер је Мартин Марковић, из Стонотениског клуба „Књажевац“.

„Да будем потпуно искрен, ово признање нисам очекивао у овом тренутку, али је свакако подстрек да се ради још боље. Трудили смо се да има што већи број деце у клубу, постигли смо добре резултате. Велико ми је задовољство због овог и захвалио бих се општини Књажевац и Спортском савезу јер су препознали да је ово што радимо нешто добро”, истакао је Марковић.

ФК „Тимочанин”, који је у прошлој години славио јубилеј 100 година од оснивања клуба, најбољи је спортски клуб у општини.

„Захвалио бих Спортском савезу на признању јер није мала ствар бити најбољи спортски колектив у граду. Овом приликом бих поручио мојим фудбалерима, тренерима и управи да ћемо морати у наредном периоду што боље и квалитетније да тренирамо и радимо како бисмо оправдали ову награду. Захваљујем се и локалној самоуправи на неизмерној подршци”, рекао је Милош Стојановић, председник ФК „Тимочанин”.

Захвалницу за изузетан допринос у спорту и бригу о здрављу спортиста добио је Јован Благојевић Јоца, захвалницу за изузетан допринос у спорту Горан Миљковић Финац, а диплома за најбољег спортског радника за прошлу годину додељена је Мирославу Стојадиновићу Моши.

Ову манифестацију традиционално организује Спортски савез Књажевца.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб