ДруштвоВремеКишовито, понегде на снази наранџасти метео-аларм

Кишовито, понегде на снази наранџасти метео-аларм

Град Зајечар – Центар

У Србији облачно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Ветар слаб и умерен, а на југу Баната повремено и јак југоисточни. У току ове седмице очекује се више од 20 мм падавина за кратко време, уз појаву суградице и града. Наранџасти метео-аларм, који означава опасно време, данас је на снази у Бачкој, Банату, Срему, западној и југозападној Србији. Најнижа температура од 11 до 16 степени, највиша од 20 до 27 степени.

У Зајечару облачно, повремено са кишом. Минимална температура 13, максимална дневна око 23 степена. Дуваће слаб ветар, источног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 10, највиша до 26 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед биометеоролошких прилика опрез се саветује особама са респираторним обољењима и нервно лабилним особама.

Могуће су извесне тегобе код срчаних болесника, па им се препоручује смањена физичка активност.

Од метеоропатских реакција могу се јавити нервоза и смањена радна способност.

Свим учесницима у саобраћају препоручује се додатни опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица. Пут Неготин – Радујевац, радови на поправци моста преко Дупљанске реке, до 08. августа 2023. уз наизменично пропуштање возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду и Батровцима 300 минута; на Келебији 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб