Кишовито и хладно, до 17 степени

Пас спава

У Србији облачно и свежије, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, израженијим после подне и увече на северу Србије. Дуваће умерен и јак југоисточни ветар, на југу Баната и у доњем Подунављу са ударима олујне јачине. Јутарња температура од 7 до 11, а највиша од 13 до 17 степени.

У Зајечару облачно, свежије и ветровито, повремено са кишом. Минимална температура 8, максимална дневна до 15 степени. Дуваће умерен до јак ветар, источног правца. Сутра променљиво облачно, понегде са кишом. Најнижа температура 7, највиша око 16 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу изазвати уобичајене тегобе код хроничних болесника.

Астматичарима и особама са обољењима срца се саветује опрезност.

Могуће метеоропатске реакције су болови у костима и променљиво расположење.

Повећана концентрација се препоручује свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Магла и ниска облачност у јутарњим и вечерњим сатима додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су углавном суви до делимично влажни коловози. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду 360 минута; на Батровцима 240 минута; на Келебији 180 минута; на Бачкој Паланци 120 минута.