ПромоЈош један кишни Вимблдон

Још један кишни Вимблдон

Још један кишни Вимблдон

На травнатим теренима у Лондону почетком јула је почело ново издање најпрестижнијег турнира на свету, чувеног Вимблдона. Ово је 137. пут како се одржава овај турнир, и за њега је увек некако највеће интересовање међу свим оним љубитељима спорта који тенис не прате толико интензивно. Као што је то сваке године и случај, и ове организатори имају проблема са временом. Лоше време односно киша до сада је доста реметила планове и распоред мечева, а пошто су само два терена покривена, онда су многи своје мечеве морали да играју и више дана, или неколико пута у току дана да излазе на терен. Сигурно је да то доста ремети рутину и концентрацију играча, али и они се морају прилагодити временским условима који на почетку у лету у Лондону нису нимало пријатни. Као прошлогодишњи шампиони, на Вимблдон дошли Маркета Вондрушова и Карлос Алкараз.

Швјонтек као прва носитељка

За прву носитељку је, као што је то било и очекивано постављена Ига Швјонтек, прва на ВТА ранг листи, и неко ко је сигурно важио и за првог фаворита у Лондону. Као друга постављена је Американка Коко Гоф, а као трећа Арина Забаленка која се на крају повукла са турнира. Четврта носитељка је била Елена Рибакина, а пета још једна Американка Џесика Пегула. Шеста је била Чехиња Маркета Вондрушова, а седма Италијанка Јасмин Паолини, девојка која је ове године у великом успону форме. Ћинвен Женг је постављена на осмом месту носитељки на Вимблдону, девета је била Марија Сакари из Грчке, а десета Онс Жабер која и даље тражи своју најбољу игру са којом би дошла и до прве титуле на неком од највећа четири турнира.

Четврфинале на прагу без пуно носитељки

Што се тиче досадашњег дела турнира, доста изненађења се десило тако да је међу осам најбољих остало само две тенисерке које су биле и носитељке. То су Италијанка Паолини и Казахстанка Рибакина, док су све остале већ завршиле своје учешће на Вимблдону. Вероватно је највеће изненађење пораз Иге Швјонтек коју је у већ у трећем колу савладала Путинцева укупним резултатом 2:1 у сетовима, али јој при томе препустивши јој само три гема у другом и трећем сету заједно, што је сигурно и многе на спортском клађењу изненадило. Забаленка и Азаренка су морале да се повуку са турнира због повреда, те је права штета што њих нисмо имали прилике да гледамо на лондонским теренима. Још једно, али сада већ и не толико велико изненађење је лош резултат Онс Жабер која је стигла само до трећег кола ове године. Сигурно је да то није оно што је планирала, и да ће морати још много тога да уради како би своју игру подигла до нивоа константности, и пружања квалитетних партија у континуитету. Свакако је веће изненађење од овог испадање прошлогодишње шампионке, Маркете Вондрушове већ у првом колу. Она је прилично лако, у два сета 6:4, 6:2 изгубила од не превише познате шпанске играчице Џесике Боузас Манеиро.

У четврфиналу Вимблдона за жене састаће се Јелена Остапенко и Барбора Крејчикова, а победница овог дуела ће ићи на бољу из меча Елене Рибакине и Елине Свитоилне. У другом делу жреба састаће се девојка која је дошла из квалификација, Лулу Сун, а за противницу ће имати хрватску тенисерку Дону Векић. Боља из овог меча ће се састати са бољом из меча између Јасмин Паолини и Американке Еме Наваро.

Синер први носилац

У мушком делу жреба, Јаник Синер је постављен за првог носиоца, а то је по ранг листи и овогодишњим резултатима сигурно и заслужио. Други је био Новак Ђоковић, а трећи бранилац титуле, Карлос Алкараз. Четврти носилац ове године на Вимблдону је био Александар Зверев, а пети и шести су били два Руса, Данил Медведев и Андреј Рубљов. Пољак Хубер Хуркач је био постављен за седмог носиоца, а Норвежанин Каспер Руд за осмог. На деветом и десетом месту су се нашли Алекс де Минаур и Григор Димитров, док је Стефанос Циципас стављен на једанаесто место када су у питању овогодишњи носиоци на Вимблдону.

Ђоковићу лакши распоред до финала

У мечевима четврфинала, видећемо неке велике дербије и засигурно добре мечеве. Јаник Синер се састаје против Данила Медведева, и то ће сигурно бити меч од којег се пуно очекује. Синер свакако слови за фаворита, али ни Медведев неће бити без својих шанси. Остаје да се види да ли ће Рус успети да прикаже своју врхунску игру јер све што буде играо, а буде испод тог нивоа, вероватно неће бити довољно како би се победио Синер. Бољи из овог дуела ће играти са бољим из меча у којем ће играти Карлос Алкараз и Томи Пол. Алкараз је ове године показао да је рањив – против Тиафоа је морао да се враћа када је губио 2:1 у сетовима, и тек је у тај-брејку четвртог сета успео да добије тај део игре, а затим да добије и пети сет. У четвртом колу је изгубио и један сет против Француза Амбера тако да Томи Пол сигурно тражи своје шансе у овом дуелу против Алкараза.

У другом делу жреба је ситуација нешто јаснија јер је Ђоковић ту апсолутни фаворит. Он ће се у четврфиналу састати против Алекса де Минаура. Ђоковић у њиховом међусобном дуелу има две победе, а његов противник једну, али је у последњем мечу у четврфиналу Мастерса у Монте Карло, Ђоковић био сигуран, и тај меч добио у два сета. Победник овог дуела ће ићи на бољег из дуела Лоренца Мусетија и Тејлора Фрица који ће сигурно бити интересантан за клађење уживо, а ко год од њих двојице победи, сигурно је да неће имати лак задатак ако за противника у полуфиналу буде имао Ђоковића.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,871ПратилацаЛајкуј
4,481ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб