ВестиЈKП „Водовод” Зајечар на крају 2018. године нема доспеле неизмирене обавезе

ЈKП „Водовод” Зајечар на крају 2018. године нема доспеле неизмирене обавезе

Марко Пауновић — директор ЈКП „Водовод” Зајечар

Директор зајечарског „Водовода” Марко Пауновић на конференцији за новинаре изнео је резултате пословања за 2018, као и планове за 2019. годину.

У 2018. имали смо динамичне активности. Кроз процес производње прошло је више од 4 милиона кубика воде, пласирали смо више од 2,5 милиона кубика ка крајњим потрошачима. То имплицира неки губитак од 38%, што је нешто мање од републичког просека. Треба да радимо да тај губитак буде још мањи. Можемо да будемо задовољни резултатима, а у наредном периоду радићемо да се тај губитак умањи — рекао је Пауновић.

У претходној години, ЈКП „ВодоводЗајечар имао је укупно 1589 интервенција, односно 4,4 интервенције дневно.

— Имали смо 1114 интервенција на водоводној мрежи и 475 интервенција на канализационој мрежи. Изградили смо 31 прикључак у Зајечару и 45 прикључака у селима на водоводну мрежу и 33 прикључка на канализациону мрежу у 2018. години. Радили смо и на реконструкцијама. Извршена је реконструкција дела водоводне мреже у улици Саве Kовачевића, неких 155 метра. Урадили смо и 295 метара дистрибутивне мреже на Kраљевици. Урадили смо реконструкцију линије хлорисања на Фабрици воде у дужини од 200 метара. Урадили смо 2627 метара новог дистрибутивног вода ка Салашу и пуштање линије ка Великом Јасеновцу и Малом Јасеновцу. Набавили смо 10 пумпи за препумпавање воде у систему водоснабдевања. Имали смо набавку два возила — додао је Марко Пауновић, директор ЈKП „Водовод” Зајечар.

ЈKП „Водовод” Зајечар у 2018. години започео је рад са Институтом за водопривреду „Јарослав Черни”. Такође, започет је и рад и са Министарством екологије на изради документације за прераду отпадних вода.

— Морам да кажем да ЈKП „Водовод” на крају 2018. године нема доспеле неизмирене обавезе. Све своје обавезе из пословања ово предузеће измирује у року. На нивоу целе прошле године имамо око 180 милиона потраживања, око 100 милиона код физичких лица и 80 милиона код привреде, где спадају и буџетски корисници. Овај број се мења јер имамо доста поступака принудне наплате — каже Пауновић.

У 2019. години завршиће се пројекти започети у 2018. години. Радиће се и на додатној едукацији запослених. Радиће се и на покретању иницијативе да се ово предузеће укључи у систем дуалног образовања. На тај начин доћи ће и стручни кадрови. Цена воде се неће битније мењати, а радиће се и на прикључивању околних села на водоводну мрежу. Из зајечарског „Водовода” апелују на грађане да редовно измирују своје обавезе.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,873ПратилацаЛајкуј
4,484ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб