Јесен у пролећу, кишовито и хладно

Гране, облачно време

У Србији умерено до потпуно облачно са местимичном кишом и локалним краткотрајним пљусковима, у неким местима праћених грмљавином. На високим планинама очекује се снег, док ће киша падати углавном у областима јужније од Саве и Дунава. После подне и увече време ће се постепено стабилизовати уз делимично разведравање. Дуваће слаб и умерен западни и северозападни ветар. Најнижа температура од 6 до 10, највиша дневна од 13 до 16 степени.

У Зајечару облачно, повремено с краткотрајном кишом. Минимална температура 8, максимална дневна до 16 степени. Дуваће умерен ветар, западног правца. Сутра променљиво облачно, са сунчаним интервалима понегде. Најнижа температура 7, највиша око 19 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Побољшање биометеоролошких прилика ће погодовати већини хронично оболелих.

Опрез се саветује срчаним и цереброваскуларним болесницима.

Од метеоропатских реакција су могући реуматски болови и поспаност.

Учесницима у саобраћају се препоручује пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Магла и ниска облачност у јутарњим и вечерњим сатима додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује.

Саобраћај је умереног интезитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су местимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

До 30.04.2023. године, у периоду од 7 до 17 часова, изводиће се радови на редовном одржавању дела државног пута, улаз у град Књажевац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан ручно махачима.

У месту Сврљиг, радови на коловозу на пружном прелазу, од 18. до 21. априла 2023. од 7 до 15 сати, уз наизменично пропуштање возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду 240 минута; на Батровцима 120 минута; на Келебији 60 минута.