Тимочка КрајинаЗајечарИсклизнуле две цистерне са сумпорном киселином код зајечарског села Трнавац

Исклизнуле две цистерне са сумпорном киселином код зајечарског села Трнавац

Железничка пруга, возови

Код зајечарског села Трнавац, на прузи Зајечар-Прахово, јутрос су исклизнуле две железничке цистерне са сумпорном киселином, међутим, нема никаквих цурења сумпорне киселине и нема никакве опасности по људе и животну средину.

Инфраструктура железнице Србије саопштила је да нема оштећења, нити превртања цистерни, а како је наведено до исклизнућа је дошло у 04:50 сати. Са пруге су исклизнуле две железничке цистерне са сумпорном киселином, из састава теретног воза.

У саставу теретног воза било је петнаест вагона, а са по једном осовином исклизнуле су трећа и дванаеста цистерна од локомотиве. Приликом исклизнућа оштећени су колосек, као и ваздушни вод између 11. и 12. кола.

Железнички саобраћај на прузи Зајечар – Прахово тренутно је у прекиду.

Помоћни воз Инфраструктура железнице Србије за рашчишћавање последица ванредних догађаја кренуо је ка месту исклизнућа, како би пруга што пре била оспособљена за поновно успостављање саобраћаја.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,520ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб