Тимочка КрајинаЗајечарГраду Зајечару додељена похвалница за значајан раст оцене по основу Индекса транспарентности...

Граду Зајечару додељена похвалница за значајан раст оцене по основу Индекса транспарентности локалне самоуправе

Град Зајечар – Похвалница за значајан раст оцене по основу Индекса транспарентности локалне самоуправе за 2023. годину

Америчка агенција за међународни развој (USAID) и „Транспарентност Србија” доделили су похвалницу Граду Зајечару за значајан раст оцене остварен на рангирању свих јединица локалне самоуправе у Србији по основу Индекса транспарентности локалне самоуправе (ЛТИ) за 2023. годину.

Индекс транспарентности локалне самоуправе (ЛТИ) представља истраживање, оцењивање и рангирање свих градова, општина и градских општина у Србији, које од 2015. године спроводи организација „Транспарентност Србија”.

Општине и градови се рангирају на основу 95 индикатора, који показују да ли су на интернет страници и у службеним просторијама доступне кључне информације о раду органа локалне самоуправе и да ли ти органи поступају транспарентно.

Оцене (индекси) могу бити у распону од 0 до 100.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић истакао је да је ова похвалница одличан одговор на недолично понашање групе људи који су данас прекинули Јавну расправу о буџету. Целу објаву можете прочитати у наставку.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб