Градоначелник Бора Александар Миликић састао се са генералним конзулом Румуније госпођом Миоаром Штефан

Фото: Град Бор

Генерални конзул Румуније у Зајечару Миоара Штефан, посетила је данас Бор. У Градској кући састала се са градоначелником Бора Александром Миликићем и његовим сарадницима.

На одржаном састанку било је речи о унапређењу сарадње између Србије и Румуније али и о великим пројектима који су веома важни за обе земље.

„Јако сам срећна што сам у градоначелнику Бора пронашла пријатеља Румуније. Већ смо разговарали о неколико заједничких пројеката и надам се да ћемо их завршити у најкраћем могућем року. Наша дужност, као генералног конзулата Румуније у Зајечару, је да помажемо локалним самоуправама овде у Србији како би нашу дугогодишњу сарадњу учврстили, што ће нам и бити задатак у будућем периоду“, истакла је Миоара Штефан, генерални конзул Румуније у Зајечару.

Србија и Румунија имају изванредну сарадњу засновану на дугој традицији и добрим комшијским односима.

„Ово је био веома успешан и квалитетан састанак. Односи између Града Бора и Румуније, никада нису били бољи. У претходних неколико година имали смо велике пројекте са нашим партнерима из Румуније. Не смемо дозволити да се наши традиционално добри односи мењају због појединаца и појединих организација које желе да их покваре користећи обе земље у неком негативном контексту. Када имамо заједничку визију онда имамо и заједничку добру будућност. Данас смо се договорили да у наредном периоду пронађемо партнера у Румунији, односно јединицу локалне самоуправе, са којом ћемо се побратимити што ће додатно учврстити наш однос. На овај начин показаћемо да умемо да бринемо о будућности комплетног овог региона на један пријатељски и прави начин“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Миликић је додао да је Бор мултинационална средина, да сви имају своја права која и остварују. То јасно показује величину наше државе и државне политике ка свим народима који живе на територији наше земље.

Њена екселенција госпођа Миоара Штефан у Зајечар је на ову дужност стигла септембра месеца протекле године и у њеној надлежности је 6 округа са подручја источне и југоисточне Србије.