Градоначелник Бора Александар Миликић обишао радове у Установи спортски центар „Бобана Момчиловић Величковић“

Фото: Град Бор

У Установи спортски центар „Бобана Момчиловић Величковић“ у Бору, у току су радови на два велика пројекта, један је климатизација која се приводи крају, а други је замена подкровне конструкције.

Радове је обишао градоначелник Бора Александар Миликић, који је том приликом рекао да ће се новом климатизацијом смањити влажност ваздуха и повећати температура унутар самог базена што је неопходно и због купача, али и због клубова који тренирају на затвореним базенима.

„Други већи пројекат и још битнији је замена подкровне конструкције, скида се комплетна стара конструкција, остаје само бакарни покривач и постављају се нови системи заштите. Тиме се решава питање температуре објекта које је било проблем од саме изградње. Ова два пројекта коштају око 60 милиона динара и мислим да када се заврше радови да ће то бити један од лепших затворених базена у Србији“, нагласио је градоначелник Миликић.

Он је додао да је задатак локалне самоуправе и да се обезбеде топлотне пумпе за загревање воде у базенима како би могли да раде и у време када не ради градска топлана, што ће пливачима и клубовима омогућити коришћење базена до почетка сезоне затворених базена.

Први човек града Бора обишао и радове на изградњи Аква парка, који ће до почетка наредне купачке сезоне бити спреман.