Тимочка КрајинаЗајечарГрад Зајечар и Саборни храм обележавају своју славу Малу Госпојину

Град Зајечар и Саборни храм обележавају своју славу Малу Госпојину

Град Зајечар и Саборни храм обележавају своју славу Малу Госпојину

Слава Града Зајечара и зајечарског Саборног храма Рођења Пресвете Богородице – Мала Госпојина, обележена је свечаним богослужењима.

У навечерје славе, 20. септембра 2024. године, служено је празнично вечерње са литијским опходом, у ком су учествовали свештенство, представници локалне самоуправе са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем, представници Министарства унутрашњих послова и припадници Војске Републике Србије, као и многобројно грађанство.

На дан славе, 21. септембра, евхаристијско славље предводио је Његово Високопреосвештенство Митрополит тимочки господин Иларион, уз саслужење свештенства и свештеномонаштва Епархије тимочке. Међу бројним верницима, светој Литургији присуствовали су и представници локалне самоуправе, Војске Србије, Полицијске управе Зајечар и културних институција.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,872ПратилацаЛајкуј
4,482ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб