Град Зајечар формира комисије за процену штете од елементарних непогода на објектима и усевима

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара

Након незапамћене временске непогоде која је ноћас погодила град Зајечар, и неколико околних села, наневши огромну материјалну штету на објектима и усевима, Град Зајечар (чије су екипе предвођене замеником градоначелника Владимиром др Виденовићем и помоћником Сашом Матијевићем даноноћно на терену) ће сутра, на седници ШВС града формирати две комисије.

На седници Штаба за ванредне ситуације града Зајечара биће формирана Комисија за процени штете на објектима и Комисија за процену штете на усевима.

Са процењеном штетом, након обиласка терена и извештаја Комисија, град ће се обратити за помоћ републичким органима.

„Највећи проблем, који тренутно решавамо, је смештај једне од три породице којима су изгореле куће у Међумурској улици. У току сутрашњег дана, готово извесно, град ће обезбедити срества из СБР за куповину намештаја за две породице и сместити их, у најкраћем року, у привремени смештај који ћемо обезбедити. Биће расписан и тендер за изградњу три монтажне куће, одговарајуће величине, на предвиђеном простору у насељу Котлујевац по већ постојећем пројекту за социјално угрожена лица те до краја септембра (средине октобра) очекујемо трајно решење за ове породице. Онима који су имали осигуране објекте и усеве препоручујемо да се одмах, сутра, јаве својим осигуравајућим кућама ради процене штете”, објавио је градоначелник Бошко Ничић на свом Фејсбук профилу.

Осигурање се показало као једини, и најсигурнији, начин обезбеђена материјалне штете те још једном грађанима препоручујемо да то редовно чине.