Филмови „Barbie” и „Oppenheimer” овог викенда пред зајечарском публиком

Град Зајечар: Пројекције филмова (август 2023)

У петак, суботу и недељу, од 4. до 6. августа 2023. у градском биоскопу Центра за културу у Котлујевцу, у Зајечару, публика може да погледа два филмска хита: „Barbie” и „Oppenheimer”.

Од 18:00 сати биће приказана комедија „Barbie”.

„Барби” (Barbie)
 

Ружичаста авантура која ће одушевити све генерације. Улогу иконичне лутке преузима Маргот Роби, а њену бољу половину Кена игра Рајан Гослинг.
Режију потписује Грета Гервиг док звездана постава укључује још и Вила Фарела, Кејт Мек Кинон, Симу Лу, Мајкла Серу и Америку Фереру. Очекивано, сценографијом доминира упечатљива ружичаста боја, а цела естетика филма инспирисана је привидом савршеног живота и изгледа јунака филма.

Од 20:00 сати епски трилер „Oppenheimer”.

„Опенхајмер” (Oppenheimer)
 

У улози Џеја Роберта Опенхајмера гледаћемо Килијана Марфија, док Емили Блант тумачи лик његове супруге, биолога и ботаничарке Кетрин Кити Опенхајмер. Добитник Оскара, Мет Дејмон, глуми генерала Лезлија Гроувса Џуниора, директора пројекта Менхетн, док је Роберт Дауни Џуниор у улози Луиса Страуса, оснивача Америчког комитета за атомску енергију.
Номинована за Оскара, Флоренс Пју глуми психијатра Џин Тетлок, Бени Сафди игра теоретичара физике Едварда Телера, Мајкл Ангарано глуми Роберта Сербера, А Џош Хартнет пионира америчке нуклеарне науке, Ернеста Лоренса.
У филму такође глуми и добитник Оскара Рами Малек, као и осам пута номинован за Оскара глумац, сценариста, продуцент и редитељ Кенет Брана, који је раније сарађивао са Ноланом.
Радња филма заснована је на књизи која је освојила Пулицерову награду, „Амерички Прометеј: Тријумф и трагедија Џеја Роберта Опенхајмера” коју су написали Каи Берд и покојни Мартин Џеј Шервин. Продуценти су Ема Томас, Чарлс Ровен из Атлас Ентертејнмента и Кристофер Нолан.

Карте по цени 350 динара могу се купити на дан пројекција филмова на билетарници Центра за културу у Котлујевцу од 15:00 сати.