Фестивал младих песника „Млади мај“ наставља се у Зајечару промоцијама, радионицама и гостовањима

Фестивал младих песника „Млади мај“, 38. по реду, наставља се данас у Позоришном музеју у Зајечару „Радионицом писања поезије“, на којој учествују финалисти Фестивала, ученици основних и средњих школа и гости Фестивала.

И данас ће песници гостовати у зајечарским основним и средњим школама.

У 13:00 сати, у Позоришном музеју биће промовисана књига поезије Данице Карић „Слободне птице лете високо, визуелна прича о љубави“, уз музику и видео записе, у оквиру мултимедијалног пројекта истог назива.

У 17:00 сати, биће представљена књига „Стихотерапија“ ауторки Јелене Жугић и Анђеле Ђокић, а у 18:00 сати у рубрици „Портрет песника“ биће представљен Петар Милорадовић.

У 19:00 сати, биће одржана промоција књиге „Измештеник“ аутора Драгана Хамовића, а у 20:00 сати промоција монографије о америчком музичару и песнику Нику Кејву.

Четвородневни песнички фестивал завршава се 25. маја увече, када ће од 19:00 сати бити приређена промоција књиге прошлогодишње победнице Фестивала младих песника Ане Огризовић. У 20:00 сати предвиђен је наступ овогодишњих финалиста фестивала и проглашење победника Фестивала.

И ове године биће додељена награда “Сергије Лајковић”, а први пут биће додељена и Специјална награда Фестивала за свеобухватан допринос и афирмацију књижевног и уметничког стваралаштва младих.

Организатор је Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић“ Зајечар, а покровитељи Град Зајечар и Министарство културе и информисања.