Додељено 10 уговора у оквиру подршке економском оснаживању у Књажевцу

Фото: Општина Књажевац

У Књажевцу је додељено десет уговора о донацији финалним корисницима, одабраним у оквиру Хелповог пројекта „Социо-економско оснаживање Западног Балкана“ који се реализује у сарадњи са локалном самоуправом.

Уговором о сарадњи са Општином Књажевац планирана је подршка за најмање 10 микро и малих бизниса грантовима у опреми за занатске и услужне делатности.

Финални корисници грантова, у опреми просечне вредности 2.400 евра, добиће алате и машине за обављање две пољопривредне, три услужне и пет занатских делатности, као што је на пример производња гумене обуће, одржавање и поправка моторних возила, производња пецива и посластичарских производа, предмета од дрвета и слично, док чак четири корисника донација имају обавезу да запосле једног новог радника.

Регионални програм „Социо-економско оснаживање Западног Балкана“ 2021-2023. године реализује се уз финансијску подршку Савезног министарства за спољне послове СР Немачке у оквиру Немачке развојне сарадње у Албанији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Косову и Србији.

Фокус овог регионалног програма у Србији је на економском оснаживању локалног становништва и то у градовима Лесковац, Краљево, Књажевац и Ниш.

Извор: Општина Књажевац