Делимично облачно, током дана разведравање

Град Бор – Људи шетају

У Србији ујутру и преподне биће умерено до потпуно облачно, на југу понегде с кишом, на планинама са снегом. Током дана углавном сунчано. Ветар слаб, на југу Баната умерен југоисточни. Најнижа температура -1 до 3, највиша од 3 до 9 степени.

У Зајечару променљиво облачно. Минимална температура -2, максимална дневна око 9 степени. Ветар умерен, југозападни. Сутра разведравање. Најнижа температура 1, највиша до 10 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација може имати релативно повољан утицај на већину хроничних болесника.

Особе са срчаним и проблемима могу осетити извесне тегобе.

Променљиво расположење и поремећај сна су могуће метеоропатске реакције.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују местимично влажни коловози, док је на планинанама могућ снег због чега је зимска опрема обавезна.

У ноћним и раним јутарњим сатима постоји опасност од слабије поледице. На више путних праваца у Србији видљивост је смањена због магле.

Ван градова саобраћај је умереног интезитета, проходност путева је у нижим пределима добра, сем на прилазима већих градова где је саобраћај појачан и где је кретање возила у појединим деловима дана успореније.

На појединим деоницама присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Видљивост је добра.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима тренутно нема задржавања.

• На снази је привремена обустава саобраћаја на државном путу I А реда број 4, државном путу II А реда број 259 и на државном путу II А реда број 221, током које важи следеће:

  • За смер Ниш – гранични прелаз СРБ/БУГ Градина, за саобраћај је затворена деоница од петље Малча до петље Пирот исток. Саобраћај из смера Ниша преусмерава се преко петље Малча са државног пута I A реда број 4 на државни пут I Б реда број 35 до Зајечара, а затим државним путем I Б реда број 36 ка граничном прелазу СРБ/БУГ Вршка Чука.
  • За смер гранични прелаз СРБ/БУГ Градина – Ниш, за саобраћај је затворена деоница од петље Пирот исток до петље Бела Паланка. Саобраћај из смера Бугарске је преусмерен преко петље Пирот исток са државног пута I A реда број 4 на државни пут I Б реда број 39, па даље преко Бабушнице и Власотинца до петље Лесковац југ.
  • За саобраћај је затворена деоница Јаловик – Димитровград. Алтернативни правац према Кални, Бабином Зубу и Књажевцу је државни пут II Б реда број 428, Пирот – Бела Паланка, затим државни пут II А реда број 223, Бела Паланка – Периш и онда државни пут II А реда број 222, Периш – Кална.
  • За саобраћај је затворена деоница Пирот запад – Бела Паланка. Алтернативни правац је државни пут II А реда број 223 и II Б реда број 428.
  • На државном путу II Б реда број 428, у смеру Бела Паланка – Пирот, на снази је забрана кретања за теретни саобраћај.