Делимично облачно, на планинама и даље снег

Град Бор – Људи шетају

У Србији изнад већег дела земље умерено до потпуно облачно, местимично са кишом, на планинама са снегом, само у Војводини пре подне претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено и јак северних праваца. Најнижа температура од 2 до 7, највиша дневна од 11 до 17 степени.

У Зајечару умерено облачно, понегде са кишом. Минимална температура 5, максимална дневна до 16 степени. Дуваће умерен ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 6, највиша око 18 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

На северу земље очекује се повољна биометеоролошка ситуација.

У осталим крајевима израженије тегобе су могуће код реуматичара и астматичара.

Очекиване метеоропатске реакције су смањење радне способности, главобоља и нерасположење.

У саобраћају се саветује додатан опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују влажни коловози.

Магла и ниска облачност у јутарњим и вечерњим сатима додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује.

Саобраћај је умереног интезитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду 120 минута; на Градини и Батровцима 60 минута.