Данас смена кише, сунца и облака, температура и до 17 степени

У Србији топло и ветровито. На северу и западу после облачног јутра, понегде са кишом, током дана претежно сунчано, а увече и током ноћи уз повећање облачности поново се очекује слаба киша. У осталим пределима током целог дана, умерено и потпуно облачно, местимично са кишом, на високим планинама са снегом. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у јужном Банату и у планинским пределима јак, повремено и олујни. Јутарња температура од 3 до 9, а највиша дневна од 11 до 17 степени, у Тимочкој Крајини око 11.

У Зајечару претежно облачно са кишом и пљусковима, престанак падавина очекује се у вечерњим сатима. Ветар слаб до умерен, јужни. Минимална температура 2, максимална дневна до 11 степени. Сутра местимично облачно са сунчаним интервалима. Најнижа температура 3, највиша око 10 степени.

АМСС

Проходност путева је добра, а метеролози за данас најављују веома топло, али и ветровито време, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

АМСС упозорава на умерен и јак југоисточни ветар у кошавском подручју, али и на планинама где ће условити отапање снега, који поред мокрих коловоза доноси велику опасност од одрона на путевима који пролазе кроз котлине и клисуре.

У преподневним часовима киша и мокри коловози очекују возаче на подручју Шумадије, Поморавља и јужног Баната.

Према информацијама зимске службе ЈППС, нема непроходних путева. На ауто-путевима је коловоз влажан, док на појединим путевима I и II приоритета у вишим пределима подручја: Сјенице, Ивањице и Новог Пазара има местимично угаженог снега на путу висине до 5 цм.

Из Ауто-мото савеза Србије апелују на возаче да прилагоде брзину предвиђену за зимске услове и на пут крећу искључиво са комплетном зимском опремом, а посебно уколико планирају путовања ка зимским туристичким центрима, јер су прилази Копанику, Гочу, Златибору и Дивчивбарима проширени у пуном профилу, али су углавном под снегом.

ЈП „Путеви Србије” саопштили су јутрос да постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

На наплатним станицама нема задржавања, а нема задржавања ни на граничним прелазима.