ДруштвоВремеДанас претежно облачно и осетно свежије, местимично са кишом

Данас претежно облачно и осетно свежије, местимично са кишом

Град Зајечар

У Србији претежно облачно и осетно свежије, местимично са кишом, на крајњем југозападу и југу и локалним пљусковима са грмљавином, па се у тим пределима очекује и више падавина. Средином дана у Војводини, послеподне и у већини осталих предела престанак падавина и разведравање, осим на југу земље где ће слаба киша повремено падати и током ноћи. Ветар слаб и умерен, северозападни, на истоку повремено и јак. Јутарња температура од 14 до 19, а највиша дневна од 19 до 23 степена.

У Зајечару углавном облачно, повремено са кишом. Минимална температура 12, максимална дневна око 20 степени. Дуваће умерен до јак ветар, западног правца. У четвртак углавном ведро и сунчано. Најнижа температура 13, највиша до 26 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Неповољна биометеоролошка ситуација допринеће појави уобичајених тегоба код већине хронично оболелих.

Додатни опрез се саветује срчаним болесницима и астматичарима.

Могуће су метеоропатске реакције у виду поремећаја сна, као и болова у мишићима и зглобовима.

Препоручује се адекватно одевање и умерена физичка активност. У саобраћају је неопходна повећана пажња.

АМСС

Возаче данас очекују повремени пљускови уз смањену видљивост и отежане услове за вожњу, посебно на путевима на југу и југозападу земље, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

На путевима у Војводини магла и сумаглица јутрос смањују видљивост, док на територији Чачка, Пожеге, Ивањице, Ужица, Пријепоља и Новог Пазара постоји ризик од одрона.

Опрез је потребан и на деоницама на којима су у току радови где су на снази измене у режиму саобраћаја, а могући су и краћи застоји и спорији саобраћај, наведено је у саопштењу.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања на путничким терминалима, док камиони чекају на излазу из земље на Келебији, Хоргошу, Батровцима и Богојеву четири сата, на Бездану три сата, а на Шиду сат и по, саопштио је АМСС.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб