Тимочка КрајинаЗајечарЦрвени крст Зајечар прикупио 1291 јединицу крви за првих осам месеци, наредна...

Црвени крст Зајечар прикупио 1291 јединицу крви за првих осам месеци, наредна акција 25. септембра

Црвени крст Зајечар

Црвени крст Зајечар уз подршку Црвеног крста Србије и Града Зајечара спроводи програм добровољног давалаштва крви. За првих осам месеци ове године, прикупљено је 1291 јединица крви.

Основни циљ јавног овлашћеног давалаштва крви је обезбеђивање довољних количина за пацијенте који се лече у систему здравствене заштите у Србији током целе године. Рад на мотивацији грађана за добровољно давање крви је непрекидан процес који подразумева континуирану комуникацију са грађанима, редовне едукације волонтера и грађана, интензивне промоције и кампање и редовно организовање акција добровољног давања крви.

Црвени крст Зајечар, у току првих осам месеци у 2024. години организовао је 37 акција добровољног давања крви, на којима је прикупљено 1291 јединица крви.

„Хвала свим добровољним даваоцима крви који редовно подржавају акције и дају свој велики допринос. Ви сте наши хероји хуманости. Пробуди и ти хероја у себи, спаси нечији живот“, поручују из зајечарског Црвеног крста.

Наредна акција добровољног давања крви биће одржана у среду 25. септембра 2024. у просторији Црвеног крста Зајечар, у насељу Краљевица, у периоду од 09:00 до 13:00 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,871ПратилацаЛајкуј
4,481ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб