Црвени крст Зајечар обележиће Светски дан добровољних давалаца крви уручењем захвалница

Црвени крст Зајечар

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви – 14. јун, у Радул беговом конаку у Зајечару, Црвени крст Зајечар приредиће свечано уручења признања за вишеструке даваоце крви, у петак 14. јуна 2024.

Припремљене су захвалнице и плакете за 48 вишеструких добровољних давалаца крви, а на пригодној свечаности учешће ће узети запослени у Полицијској управи у Зајечару и запослени у руднику “Вршка Чука“, у Аврамици, којима је током године уручена и плакета “Широко срце“, за најхуманију средину и велики број запослених који се редовно одазивају акцијама добровољног давалаштва крви.

Почетак свечаности је у 10:00 сати.

Овогодишњи слоган је Светског дана добровољних давалаца крви је „20 година прославе давања: Хвала вам, добровољни даваоци крви!“. Тиме се обележава јубилеј од 20 година обележавања овог дана и истиче огроман значај који даваоци крви имају у животима пацијената и других давалаца.

Кампања служи као прилика да се изрази захвалност за дату крв, плазму или тромбоците за све оне који су спасили многе животе.

Ова акција ће бити организована у сарадњи са Градом Зајечаром, а захвалнице ће бити додељене добровољним даваоцима, који су крв дали 10, 20 и 35 пута.