Челни људи ФК „Тимока 1919“ Зајечар представили досадашње резултате и планове за предстојећу сезону

ФК „Тимок 1919” Зајечар – Прес-конференција

Представници зајечарског ФК „Тимока“ 1919″ одржали су конференцију за медије пред почетак пролећног дела првенства у Српској лиги „Исток“, у малој сали Градске управе у Зајечару.

ФК „Тимок 1919” Зајечар – Прес-конференција

Према речима челних људи „Тимока 1919“, клуб је ове сезоне стабилизован и у њему озбиљно ради.

Председник ФК „Тимока 1919“ Милорад Вучковић представио је шта је све урађено за седам месеци колико је он на челу клуба и уједно се захвалио на подршци Градској управи у Зајечару, градоначелнику Бошку Ничићу као и Владану Гашићу – потпреседнику Фудбалског савеза Региона источне Србије. Вучковић је поменуо све играче који су у зимском прелазном року појачали ФК „Тимок 1919“.

ФК „Тимок 1919” Зајечар – Прес-конференција

„У првом колу против ‘Јединства’, играли смо са 11 играча, без замена и без искусних играча. Са великим дугом и неизмиреним обавезама, клуб се налазио у незавидној ситуацији. Предаја није била опција. После седам месеци могу да кажем да је клуб стабилизован, половина дуга је враћена, а текући трошкови измирени. Данас имамо 22 играча који су спремни да одговоре на задатке који су постављени испред њих. Ситуација и даље није сјајна. Нисмо успели из објективних разлога да доведемо сва појачања која смо хтели. Почели смо да потписујемо стипендијске уговоре са децом из Зајечара који су будућност Тимока. Вратићемо стари сјај Фудбалског клуба ‘Тимок’, клуба који постоји преко 104 године“, истакао је Вучковић.

ФК „Тимок 1919” Зајечар – Прес-конференција

Шеф стручног штаба Војкан Рајчић оценио је да ће клуб у наредном периоду бити стабилизован и да ће остварити добре резултате.

„Пре мало мање од две године учествовао сам у великом успеху клуба и уласка у Српску лигу ‘Исток’. Временом сам и напредовао и добио сам националну лиценцу професионалног тренера. ‘Тимок’ се тренутно бори за опстанак и ја се надам да ћемо на челу са председником Вучковићем, овом Управом клуба, са Градском управом Зајечар и градоначелником Ничићем доћи до тог циља да клуб стабилизујемо и да останемо у Лиги. Одрадили смо припреме у Зајечару, вратили смо нашу децу у клуб и сматрамо да они треба да буду носиоци овог клуба“, рекао је Рајчић.

Конференцији су присуствовали и играчи Урош Николић, Марко Ристић и Михајло Јелић који су истакло да ће у првом мечу на почетку пролећног дела такмичења дати све од себе да „Тимок 1919“ победи.

Овог викенда почиње пролећни део првенства у Српској лиги „Исток“, а зајечарски ФК „Тимок 1919“ састаће се са ФК „Јединством“ из Параћина. Утакмица је заказана за суботу, 4. март 2023. на Градском стадиону на Краљевици у Зајечару. Почетак утакмице је у 14:30 сати, а улаз је слободан.