Тимочка КрајинаБорБесплатне „Erasmus+” радионице „Усними видео – покрени причу” за младе у Бору

Бесплатне „Erasmus+” радионице „Усними видео – покрени причу” за младе у Бору

„Тебризам”

Омладинско удружење „Тебризам” организује блок од четири радионице у фебруару за младе (од 15 до 30 година) у Бору на тему креирања кратких видео формата.

Прва радионица биће одржана 11. фебруара 2024. од 11:00 сати, у Образовно-креативном центру (код Машинско-електротехничке школе) у Бору.

Ова радионица ће помоћи младима да истраже о видео форматима, науче на који начин могу да искористе видео формат за покретање неке идеје или указивање на неке проблеме у окружењу. Од техника креирања једног видео записа, преко анализирања добрих и лоших примера видео формата, storytelling-а пред камером, до снимања и одабира праве опреме и испробавања опреме.

Друга радионица биће одржана 17. фебруара 2024. од 11:00 сати, у Образовно-креативном центру (код Машинско-електротехничке школе) у Бору.

Ова радионица ће младим учесницима пружити још практичних вештина, те ће имати прилику да упадне у улогу сценариста. Написаће сценарије за своје видео формате и онда ће и да испробавају.

Трећа радионица биће одржана 18. фебруара 2024. од 11:00 сати, у Образовно-креативном центру (код Машинско-електротехничке школе) у Бору.

Након испробавања целе идеје, на реду је право видео снимање! Млади учесници уснимиће по свом сценарију, своје видео формате, уз нашу подршку. Видео формати ће бити и јавно објављени на нашим платформама.

Четврта радионица биће одржана 25. фебруара 2024. од 11:00 сати, у Образовно-креативном центру (код Машинско-електротехничке школе) у Бору.

Млади учесници ће научити како да монтирају претходно наснимљене приче, како би након тога могли да поделе своје приче визуелно са пратиоцима.

Учешће је бесплатно, учесници добијају сертификат за успешно похађање тренинга, као и Youthpass од ЕУ! Потребно је да учесници похађају сет свих четири радионица како би добили сертификат.

Пријава за тренинг „Усними видео – покрени причу!” је обавезна и траје до 9. фебруара 2024. до краја дана.

Пријава је могућа путем овог линка.

Пројекат „Откључавање могућности: Оснаживање омладине кроз дигитално описмењавање и активно учешће у заједници” је суфинансиран од стране Европске уније, кроз „Erasmus+” програм.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб