Тимочка КрајинаКњажевацБазен „Бањица” у Књажевцу отворен за посетиоце

Базен „Бањица” у Књажевцу отворен за посетиоце

Базен „Бањица” у Књажевцу отворен за посетиоце

Најпосећеније купалиште током врелих летњих дана у Књажевцу, базен „Бањица”, отворен је за посетиоце. Омиљена дестинација Књажевчана, али и купача из суседних општина, бележи одличну посећеност. Прошле године, укупно је продато 38.000 карата.

„Сезона је почела 1. јуна, за разлику од ранијих година када смо кретали већ у мају месецу – ове године са закашњењем, из познатих разлога. У континуитету смо имали лоше време до пре неки дан. Имали смо и опасност од изливања Тимока, од подземних вода, али све је то иза нас. Успешно смо то пребродили, а базен је апсолутно исправан, чист и спреман да дочека госте и надамо се једној успешној и лепој сезони”, каже Владан Митић, директор Агенције за развој општине Књажевац.

Посетиоцима је на располагању олимпијски базен, мини аква парк, кафић, као и спортски садржаји идеални за боравак на базену.

Школа пливања почеће 30. јуна. Биће оформљене три групе са сто полазника, а цена је 2.900 динара за десет дана обуке. Такође, на базену „Бањица” биће организовано и ноћно купање у току јула месеца. Агенција за развој општине Књажевац ДОО у огранку СРЦ „Бањица” – базен, осим дневних карата, у понуди има и сезонске карте по цени од 4.500 динара, која обухвата 30 купања, што је уштеда од 1.500 динара, ако купујете дневне карте чија је цена 200 динара.

Сезонска карта може се користити током летње сезоне и док год се не искористе свих 30 купања. Плаћање сезонских карата је могуће у 3 месечне рате преко административне забране, поручују из Агенције за развој општине Књажевац.

За децу до седам година улаз је бесплатан, као и оболелима од МС-а. За децу са оштећењем кичме рехабилитација је бесплатна, као и за даваоце крви и вуковце завршних разреда. Цена лежаљки и сунцобрана је симболична и иста је као и претходне године и износи 100 и 150 динара.

Комплекс базена чине отворени олимпијски базен, са термалном водом која се снабдева из извора Ргошка Бањица, а ту је и зграда са свлачионицама, гардеробом, бифеом, баштом са 120 места, паркинг простор, терени за спортове као што су одбојка на песку, кошарка и мали фудбал.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб