„Alice in Chains“ у летњој башти Омладинског центра Зајечар 12. јула

У летњој башти Омладинског центра Зајечар очекујте одличну свирку, добар звук и вече посвећено евергрин песмама групе „Alice in Chains“, у петак 12. јула 2024.

Почетак концерта је планиран за 21:00 час, а карте се могу набавити у Омладинском центру (Улица 7. септембра, бр. 2), по цени од 500 динара, док ће на улазу на концерт цена бити 700 динара.

Београдски „Alice in Chains tribute bend Rooster“ настао је 2023. године од екипе познатих београдских музичара које је окупила љубав према музици ове култне групе. Бенд чине Иван Пропадовић из групе „3 као Jerry Cantrel“, бубњар Александар Петровић из „Eyesburn“-а, Владимир Тодорић – најбољи адвокат међу гитаристима и најбољи гитариста међу адвокатима, фемоменални Раша Балуновић у улози Лане Stanley-а, и нова нада Младен Мандарић на бас гитари.

Репертоар чине песме из свих периода „Alice in Chains“-а, са нагласком на МТВ хитове из 90-их, попут „Angry Chair“, „Down in Hole“ или „Them Bones“.

„Alice in Chains“ је рок бенд из Сијетла, формиран 1987. године од стране гитаристе/певача Џерија Кантрела и бубњара Шона Кинија, који су касније регрутовали басисту Мајка Starra и главног вокалисту Лејна Стејлија. Познати по свом уникатном звуку који комбинује елементе грунгеа, рока и метала, „Alice in Chains“ је продао преко 30 милиона плоча широм света и освојио више номинација за Греми. Данас, бенд наставља да ствара музику и иде на турнеје са члановима Џеријем Кантрелом, Шоном Кинијем, Мајком Инецом и Вилијамом Дувалом.