Тимочка КрајинаКњажевац63. ФКМС у Књажевцу: „Locomotion Band” и „Забрањено пушење” направили рок спектакл

63. ФКМС у Књажевцу: „Locomotion Band” и „Забрањено пушење” направили рок спектакл

63. ФКМС у Књажевцу: „Locomotion Band” и „Забрањено пушење” направили рок спектакл

У оквиру друге концертне вечери, у Гургусовачкој кули у Књажевцу, на 63. Фестивалу културе младих Србије, наступили су „Locomotion Band” и „Забрањено пушење”.

Поклоници рок музике имали су прилике да уживају у правом рок спектаклу, а одличну свирку прво је приредио „Locomotion Band” из Врњачке Бање, који су наступили као предгрупа „Забрањеном пушењу”.

63. ФКМС у Књажевцу: „Locomotion Band” и „Забрањено пушење” направили рок спектакл

Наступ „Забрањеног пушења” изазвао је велики аплауз публике, а њихове песме певане су у глас. Фронтмен Давор Сучић рекао је да за добру и квалитетну музику има наде, али да на сцени недостаје нових бендова.

О значају фестивала говорио је и Милан Ђокић, председник општине Књажевац.

„Овај Фестивал траје ево 63. годину већ и надамо се да ће трајати још дуго. Драж овог Фестивала је различитост, што ово није фестивал ни само музике, ни само професионалних ни само аматерских ствараоца, већ је ово Фестивал културе. Ми овде окупљамо и много сликара и много талентоване деце и много песника и много музичара и аматера и много позоришних трупа, и аматера и професионалаца. Заиста, за претходне 62 године кроз наш Фестивал продефиловало је много њих. Неки су своју професионалну каријеру управо започели на књажевачком Фестивалу, неки од њих су сада познати глумци, музичари, сликари, а своје прве кораке у том неком уметничком стваралаштву су учинили управо на нашем Фестивалу. Овај Фестивал је окупљао, кроз више деценија, много публике, не само Књажевчана, Зајечараца, Сокобањаца или Бољевчана, већ и публике из Ниша, Београда, па и из суседне Бугарске. Зато ми за Књажевац и кажемо ’Књажевац је тамо где су пријатељи’, то је заиста тако. Књажевац људи памте по много чему и по Фестивалу и по Гургусовачкој кули и по лепим винима, и по Старој планини, по прелепој Бањици и по археолошком налазишту Timakum Minusu, али га пре свега памте по љубазним домаћинима који су им овде дали оно највредније што имају – а то је своје срце”, истакао је Ђокић.

63. ФКМС у Књажевцу: „Locomotion Band” и „Забрањено пушење” направили рок спектакл

Последње концертно вече, у оквиру 63. Фестивала културе младих Србије у Књажевцу, резервисано је за „Београдски синдикат” и DJ Ћамила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,873ПратилацаЛајкуј
4,484ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб