Вести16. „Ђурђевдански сабор” одржан у Гамзиграду

16. „Ђурђевдански сабор” одржан у Гамзиграду

16. „Ђурђевдански сабор” одржан у Гамзиграду

У Гамзиграду код Зајечара јуче је одржан 16. „Ђурђевдански сабор”. У оквиру манифестације традиционалног народног стваралаштва приређен је богат програм.

У културно уметничком делу наступили су КУД-ови: из Гамзиграда, Халова, Звездана, Злота, Вражогрнца, Николичева, Рготине, Великог Извора, као и ФСДР „Јовица Јоца Михаиловић” из Зајечара.

Манифестацију је отворила Биљана Глишић, помоћник директора Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” из Зајечара.

Културно-уметничком програму претходио је приказ народног обичаја „Промуз оваца”, приређена је и изложба традиционалне трпезе и рукотворина, као и дечја ликовна колонија.

За најлепшу пастирицу „Ђурђевданског сабора” изабрана је Лена Првуловић из Гамзиграда, а најукуснију јагњећу чорбицу припремила је екипа КУД „Ромулијана” из Гамзиграда, а у оквиру сабора организован је и турнир у малом фудбалу.

У сениорској конкуренцији најбоља је била екипа „Бабини пуишори”, а у пионирској „Милетова армија”.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу Зоран Радмиловић у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара и Месном заједницом Гамзиград, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб