15. седницa Скупштине града Зајечара 25. априлa

Град Зајечар – Општина

15. седницa Скупштине града Зајечара биће одржана у уторак 25. априлa 2023. у великој сали Градске управе Зајечар.

Одборници локалног парламента одлучиваће о 20 тачака које су на дневном реду.

На дневном реду седнице наћи ће се Претрес Предлога Одлуке о првој измени и допуни буџета Града Зајечара за 2023. годину; претрес Предлога Одлуке о давању сагласности Апотекарској установи „Зајечар“; претрес Предлога Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за изградњу соларне електране са разводним постројењем и далеководима на територији КО Градсково, Вражогрнац и Трнавац.

Одборници ће одлучивати о претресу Предлога Одлуке о избору приватног партнера и додели Уговора о јавно-приватном партнерству за уговорну испоруку и производњу топлотне енергије уз обавезну инвестицију у систем за производњу топлотне енергије ЈКСП Зајечар; претресу Предлога Одлуке о усвајању Регионалног плана управљања отпадом за градове Зајечар и Бор и општине Бољевац, Кладово, Мајданпек, Неготин и Књажевац; претресу Предлога Одлуке о одређивању комуналне делатности; претресу Предлога Одлуке о измени и допуни Одлуке о снабдевању водом за пиће на територији града Зајечара; претресуПредлога Решења о давању сагласности на Одлуку о измени програма пословања Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар за 2023. годину.

На овој седници биће речи и о претресу Предлога Решења о усвајању Извештаја о раду за 2022. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару; о Решењу о усвајању Финансијског извештаја за 2022. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару; о Решењу о усвајању Финансијског извештаја за 2022. годину Народног Музеја „Зајечар“; о Решењу о давању сагласности на Финансијски план за 2023. годину Народног Музеја „Зајечар“; о претресу Предлога Решења о разрешењу и именовању председника и чланова Надзорног одбора Народног музеја “Зајечар“ у Зајечару; о претресу Решења о усвајању Извештаја о раду Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ у Зајечару за 2022. годину; Решењу о усвајању Финансијског извештаја за 2022. годину Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ у Зајечару; о Решењу о усвајању Извештаја о раду за 2022. годину Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар; о Решењу о усвајању Финансијског извештаја за 2022. годину Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар; о Решењу о давању сагласности на План и Програм рада за 2023. годину Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар; о Решењу о давању сагласности на Финансијски план за 2023. годину Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар; о претресу Предлога Решења о престанку функције и именовању директора Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар у Зајечару.

Такође, на дневном реду наћиће се и претрес предлога о Решењу о усвајању Годишњег извештаја о раду Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару за 2022. годину; о Решењу о давању сагласности на План и Програм рада за 2023. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару; о Решењу о давању сагласности на Финансијски план за 2023. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару; о Решењу о усвајању Извештаја о раду за 2022. годину Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару; о Решењу о усвајању Финансијског извештаја о утрошеним средствима, обавезама, потраживању и резултатима пословања за 2022. годину Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару; о Решењу о давању сагласности на Програм рада за 2023. годину Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару; о Решењу о давању сагласности на Финансијски план за 2023. годину Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару.

Одборници ће одлучивати и о Решењу о усвајању Финансијског извештаја Предшколске установе „Ђулићи“ Зајечар за 2022. годину; о Решењу о давању сагласности на Финансијски план Предшколске установе „Ђулићи“ Зајечар за 2023. годину; о Решењу о разрешењу и именовању чланова Школског одбора Основне школе „Вук Караџић“ у Великом Извору; о Решењу о разрешењу и именовању члана Школског одбора Основне школе „Хајдук Вељко“ у Зајечару; о претресу Предлога Решења о измени Решења о именовању председника и чланова Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање“ Зајечар; као и о одборничким питањима.

Почетак седнице је у 10:00 сати.