Тимочка КрајинаЗајечарЗавршена 57. "Гитаријада" у Зајечару: За најбољи демо бенд проглашена група "Ascend"

Завршена 57. „Гитаријада“ у Зајечару: За најбољи демо бенд проглашена група „Ascend“

57. „Зајечарска Гитаријада” – Треће вече

У Зајечару је завршена 57. „Гитаријада“, а за најбољи демо бенд проглашена је београдска група „Ascend“.

Награду „Момчило Моша Раденковић“ за најбољи вокал освојио је Јован Даљевић из састава „Кочије“. По оцени публике, најбоља група је „Moxi 8“ из Загреба.

Роконачелник Рони Ромеро уручио је награду победницима, истакавши да се нада да је ово само почетак грађења успешне каријере младој групи.

Победнички бенд „Ascend“, састављен је од талентованих момака из Београда и Аранђеловца, а основан је 2021. године.

„Ово нам је други наступ на ‘Гитаријади’. Уживање је било неизмерно, ово је остварење дечачког сна. ‘Гитаријада’ је једно од највећих достигнућа које можете доживети на нашој музичкој сцени“, поручио је Михајло Вујовић, бубњар и вођа бенда „Ascend“.

У ревијалном делу програма, уместо „Ритам Нереда“ који су због болести својих чланова били приморани да откажу наступ на „Гитаријади“, наступила је београдска група „Sunshine“. Након тога уследио је наступ британске групе „Onslaught“. Чланови овог бенда били су одушевљени српском публиком.

57. „Зајечарска Гитаријада“ завршена је концертом овогодишњег роконачелника Ронија Ромера, којег је публика наградила громогласним аплаузом. Ромеро је својим хитовима довео атмосферу до усијања на најстаријем рок фестивалу у региону.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб