Тимочка КрајинаБорЗаменица директорке УНИЦЕФ-а Карол Вињо посетила град Бор

Заменица директорке УНИЦЕФ-а Карол Вињо посетила град Бор

Заменица директорке УНИЦЕФ-а Карол Вињо посетила је град Бор, а са представницима локалне самоуправе разговарала је о имплементацији програма које овај УНИЦЕФ подржава.

На састанку у Градској управи у Бору било је речи о програму „Подршке подстицајном родитељству кроз игру“, ненасилном дисциплиновању деце, као и подршци хранитељству.

Састанку у локалној самоуправи присуствовали су партнери програма, представници Дома здравља, Предшколске установе „Бамби“ и Центра за социјални рад, као и представници локалне самоуправе.

„Овај пројекат се у Бору, уз помоћ УНИЦЕФ-а реализује већ неколико година. Значајан је за децу, младе и њихове родитеље, јер им кроз осмишљен програм мера омогућава боље животне услове. УНИЦЕФ ће наставити да помаже програме развоја бољих услова за одрастање деце. Такође, биће подржани и програми подршке за децу из рањивих групација кроз различите обуке, менторске програме и развој капацитета за њихово споровођење“, истакла је Карол Вињо, заменица директорке УНИЦЕФ-а.

Граду Бору од великог је значаја подршка УНИЦЕФ-а, казала је Тамара Пауновић, чланица Градског већа у Бору.

„Град Бор је кроз ову сарадњу много научио и увео низ иновација у рад Патронажне службе. Један од значајних корака био је и укључивање програма Школе родитељства у Предшколску установу Бамби и Центар за социјални рад. За нас је јако значајан овај пројекат и ми смо максималмо искористили подршку УНИЦЕФ-а. Школа родитељства и у оквиру ње психофизичка припрема трудница за порођај која се обавља у Патронажној служби борског Дома здравља за сада одлично функционише. Све је више породиља које су обухваћене овим програмом“, додала је Пауновић.

Госпођа Вињо је обишла Школу родитељства и Развојно саветовалиште у Дому здравља у Бору.

Посета је организована у оквиру припреме новог петогодишњег плана рада УНИЦЕФ-а у Србији и сарадње са институцијама.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб