Зајечарској публици представљен часопис за аудио-визуелне комуникације „Агон”

Зајечарској публици представљен часопис за аудио-визуелне комуникације „Агон”

Зајечарској публици синоћ је представљен часопис за аудио-визуелне комуникације „Агон” чији су издавачи Народно позориште Републике Српске, Бања Лука Колеџ (Banja Luka College) и Академија умјетности у Бања Луци.

Како је рекао главни и одговорни уредник часописа проф. др Ненад Новаковић, „Агон” има потребу да буде часопис који задовољава научне критеријуме кад је у питању публицистика.

„Посебно је још значајно да покушамо да покријемо регион са најактуелнијим темама, да имамо у сваком броју један новообјављени драмски текст и надамо се да ћемо у будућности битно освежити редакцију и покушати изнаћи нове начине и моделе ширења мреже људи који ће сарађивати и подићи часпис на листи бодованих часописа из области науке тј. аудио-визуелних комуникација”, истакао је Новаковић.

Др Мирослав Радоњић, театролог „Стеријиног позорја” и члан редакције сматра да је „Агон” аутентичан часопис у целом региону јер покрива тако широк дијапазон тема и области. Уз то од самог почетка часопис има сараднике из целог региона и завређује пажњу не само стручњака из области позоришта филма, радија и телевизије него најшире публике, јер иако има научне референце он је заиста занимљив за читање и најширој публици јер обрађује неке теме које се тичу свих нас.

Била је ово последња промоција у оквиру пратећег програма 32. „Зоранових дана”.