Тимочка КрајинаЗајечарЗајечарска библиотека постала богатија за нове наслове различитих жанрова у оквиру пројекта...

Зајечарска библиотека постала богатија за нове наслове различитих жанрова у оквиру пројекта „Књигаоница”

Зајечарска библиотека постала богатија за нове наслове различитих жанрова у оквиру пројекта „Књигаоница”

У оквиру пројекта „Књигаоница“, Матична библиотека „Светозар Марковић“ у Зајечару постала је богатија за двадесет пет наслова различитих жанрова.

Пројекат је покренут на иницијативу неформалне групе младих „Књигалиште“ и има за циљ промовисање читалачких активности и домаће књижевне сцене код популације младих од 15 до 30 година.

У склопу истог пројекта књиге из жанра научне фантастике додељују се и Мејкерс лабу у зајечарској Гимназији, како би се подстакло повезивање овог жанра са научним принципима који се изучавају у школи.

Наслови су бирани са посебном пажњом у сарадњи са библиотеком, наставницима српског језика и књижевности, као и ученицима. Стога ни не чуди што су се на списку донираних књига нашли домаћи награђивани аутори, попут Горана Петровића, Ане Марије Грбић, као и овогодишња добитница Нинове награде Даница Вукићевић, али Џејмс С. А. Кори, ауторски двојац популарног научно-фантастичног серијала „Пространство“. Поред тога, обогаћен је фонд манги за прва три дела серијала „Лаку ноћ, Пунпуне“ како би се задовољили различити читалачки укуси и склоности.

У оквиру пројекта „Књигаоница“, Матична библиотека „Светозар Марковић“ у Зајечару донирала је седам бесплатних годишњих чланарина учесницима пројекта како би подржала ову иницијативу младих.

Пројекат „Књигаоница“ реализује се у оквиру пројекта „Омладински фондови“ који реализује Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са општином Зајечар, а у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње „Перспективе за младе у руралним срединама у Србији“ који спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством омладине и туризма.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб