Врео дан пред нама – до 37 степени, након тога наоблачење с кишом

Град Зајечар – Снимак дроном

У Србији претежно сунчано и веома топло. Вечерас и током ноћи са северозапада наоблачење с кишом, пљусковима, грмљавином и условима за грмљавинске непогоде праћене градом, олујним ветром, великом количином падавина за кратко време и температуром у паду. Ово наоблачење ће се сутра проширити на све крајеве, условљавајући понегде и обилне падавине. У среду постепени престанак падавина и стабилизација времена. Најнижа температура од 15 до 23, а највиша од 34 до 37 степени.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 21, максимална дневна око 36 степени. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра променљиво, понегде са кишом и грмљавином. Најнижа температура 15, највиша до 29 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Неповољна биометеоролошка ситуација допринеће појави уобичајених тегоба код већине хронично оболелих.

Додатни опрез се саветује срчаним болесницима и астматичарима.

Могуће су метеоропатске реакције у виду поремећаја сна, као и болова у мишићима и зглобовима.

Препоручује се адекватно одевање и умерена физичка активност.

У саобраћају је неопходна повећана пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 31. августа 2024. године изводиће се радови на поправци моста преко реке Црни Тимок, на државном путу II А реда број 165, деоница: Зајечар – Звездан. За време извођења радова саобраћај ће се преко моста одвијати једном саобраћајном траком, наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафорске сигнализације. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • До 31. јула 2024. године изводиће се радови на поправци моста преко Топле реке, на државном путу II А реда број 165, Заграђе – Милошева Кула (на км 33+859). Током извођења радова, саобраћај ће се на мосту одвијати једном саобраћајном траком, наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • До 13. септембра 2024. године, изводиће се радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Прешеву на излазу задржавање за путничка моторна возила је 180 минута; на Градини и Гостуну на излазу задржавање за путничка моторна возила је 20 минута. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима, Келебији и Хоргошу 120 минута.