ДруштвоВремеВетровито и кишовито, понегде са грмљавином

Ветровито и кишовито, понегде са грмљавином

Гране, облачно време

У Србији променљиво облачно, повремено с кишом и краткотрајним локалним пљусковима са грмљавином. Дуваће јак и олујни југоисточни ветар, кошава, са најјачим ударима на југу Баната (око 28 м/с, односно 100 км/на час). Слабљење кошаве очекује се вечерас и током ноћи ка суботи. Најнижа температура од 10 до 16 степени, а највиша од 16 степени до 22 степена.

У Зајечару облачно, са кишом повремено. Минимална температура 11, максимална дневна до 18 степени. Дуваће јак ветар, источног правца. Сутра променљиво облачно, суво и мало топлије. Најнижа температура 7, највиша око 26 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Код већине хроничних болесника и метеоропата биометеоролошка ситуација условиће благо смањење тегоба, али се извесна опрезност саветује особама са срчаним тегобама и психичким болесницима.

Могући су нерасположење и главобоља.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 480 минута; на Хоргошу 420 минута; на Сремској Рачи на излазу 360 минута и на улазу 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,873ПратилацаЛајкуј
4,484ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб