Ветровито, али и даље сунчано, до 16 степени

Људи шетају – Град Зајечар

У Србији променљиво време, преко дана сунчано и ветровито, после подне и увече на северу са кишом, а током ноћи и у осталим крајевима. Западни и југозападни ветар у појачању. Најнижа температура 3 до 9, највиша од 12 до 16 степени.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 5, максимална дневна око 13 степени. Дуваће умерен до јак ветар, југозападни. Сутра променљиво облачно и ветровито. Најнижа температура 3, највиша до 18 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике ће бити повољније, али се појачана опрезност саветује срчаним болесницима и особама са осетљивим нервним системом.

Од метеоропатских реакција могући су поспаност и променљиво расположење.

Неопходно је одевање у складу са очекиваном дневном температуром ваздуха.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује добра проходност путева и лакши услови за вожњу. Понегде опрез је потребан и због клизавих коловоза и поледице нарочито на мостовима, надвожњацима и преко планинских превоја.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Хоргошу, Градини и Шиду 120 минута; на Батровцима 180 минута.