ДруштвоВремеВеома топло, са летњим температурама у октобру

Веома топло, са летњим температурама у октобру

Јесен, сунце
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији променљиво време, топло и ветровито, са ређом појавом слабе кише и уз умерен и јак јужни и југозападни ветар, који ће у брдско-планинским пределима повремено достизати ударе олујне јачине. На истоку и југоистоку биће претежно сунчано, после подне на северу и западу местимично са кишом и пљусковима са грмљавином уз мањи пад температуре, док се на истоку и југоистоку очекује постепено наоблачење. Увече и у току ноћи краткотрајна киша биће могућа понегде и у осталим крајевима, ветар ће бити у слабљењу. Најнижа температура од 8 до 19, највиша од 26 до 32 степена.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 16, максимална дневна око 31 степен. Дуваће умерен ветар, јужног правца. Сутра променљиво облачно и топло. Најнижа температура 10, највиша до 30 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација имаће неповољан утицај на астматичаре, нервно лабилне и срчане болеснике.

Код осетљивих особа метеоропатске реакције биће изражене у јачем облику.

Саветује се слојевито одевање, а свим учесницима у саобраћају препоручује се повећана пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима и на Хоргошу 300 минута; на Келебији 120 минута и на Прешеву на улазу 30 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб