ДруштвоВремеВеома топло, на снази наранџасти метео - аларм

Веома топло, на снази наранџасти метео – аларм

Град Зајечар — Краљевица

У Србији претежно сунчано и веома топло. РХМЗ упозорава на изузетно високе температуре па је у многим деловима земље на снази наранџасти метео – аларм. Ветар слаб и умерен, на северу и истоку и јак, западни и северозападни. Најнижа температура од 12 до 22, а највиша од 32 до 36 степени.

У Зајечару променљиво облачно, могућа киша у току дана. Минимална температура 15, максимална дневна око 33 степена. Дуваће умерен ветар, западног правца. Сутра сунчано и још топлије. Најнижа температура 18, највиша до 36 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиване биометеоролошке ситуације опрез се препоручује кардиоваскуларним болесницима.

Метеоропатске реакције могу бити изражене у виду променљивог расположења и главобоље.

У најтоплијем делу дана се свима саветује избегавање дужег боравка на отвореном, као и адекватна заштита од сунца.

У саобраћају је неопходна повећана пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 08:00 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима: на Градини на излазу задржавање 15 минута; на Прешеву на излазу задржавање за аутомобиле и аутобусе 40 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Шиду 300 минута; на Келебији 120 минута; на Хоргошу и Батровцима 240 минута; на Бездану 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб