Веома хладно и кишовито, до 19 степени

Град Зајечар – Киша

У Србији облачно и хладно са кишом и локалним пљусковима, који понегде на истоку и југоистоку могу бити праћени и грмљавином. Очекују се обилне падавине данас и сутра на ширем подручју Србије, као и на јак и олујни ветар на подручју Војводине и Западне Србије. Дуваће умерен и јак западни и северозападни ветар, који ће увече и током ноћи на северу и западу имати и ударе олујне јачине. Крајем дана и у току ноћи ка недељи се очекује више падавина. Најнижа температура од 8 до 13, а највиша од 13 до 19 степени.

У Зајечару облачно, са кишом. Минимална температура 10, максимална дневна око 18 степени. Дуваће умерен до јак ветар, западног правца. Сутра облачно и кишовито. Најнижа температура 9, највиша до 19 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Због даљег пада максималне дневне температуре ваздуха, нарочито изражене тегобе могу имати цереброваскуларни болесници.

Опрез се такође препоручује астматичарима и реуматичарима.

Поспаност, болови у костима и раздражљивост су могуће метеоропатске реакције.

Препоручује се адекватно одевање у складу са очекиваним термичким условима.

Неопходна је повећана пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Градини и на Прешеву 30 минута; на прелазу Шпиљани на улазу 30 минута. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Хоргошу и на Сремској Рачи 240 минута.