Велике врућине и данас, од понедељка хладније

Природа, природни пејзаж

У Србији сунчано и веома топло. Ујутро по котлинама југозападне Србије и на Пештерској висоравни очекује се магла. У току дана ће бити претежно сунчано и топло. После подне, уз локални развој облачности, у планинским пределима источне и југоисточне Србије постоји могућност за краткотрајну кишу или пљусак. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 15 до 22, највиша од 33 до 37 степени.

У Зајечару сунчано и топло. Минимална температура 18, максимална дневна око 35 степени. Дуваће слаб ветар, северозападног правца. Сутра сунчано, током поподнева локално наоблачење. Најнижа температура 19, највиша до 37 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Наставља се повољан утицај биометеоролошких прилика на већину хронично оболелих.

Благи опрез се саветује срчаним болесницима.

Метеоропатске реакције су могуће у виду главобоље и поремећаја сна.

Неопходна је адекватна заштита од UV зрачења.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на граничном прелазу Градина на улазу задржавање за путничка моторна возила је 60 минута; на Хоргошу на излазу 120 минута; на Батровцима на излазу 60 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 360 минута; на Хоргошу 120 минута.