Умерено облачно, понегде са кишом

Град Бор – Људи шетају

У Србији биће умерено до потпуно облачно време, понегде с кишом, на планинама и са снегом. Падавине ће бити чешће на југу Србије. На северу Војводине биће претежно сунчано, а до средине дана разведриће се и у осталим крајевима Војводине, а до увече и у централној Србији. Дуваће слаб до умерен западни и северозападни ветар. Најнижа температура 0 до 5, највиша од 9 до 14 степени.

У Зајечару облачно и суво. Минимална температура 2, максимална дневна око 13 степени. Дуваће слаб ветар, северозападног правца. Сутра променљиво облачно и суво. Најнижа температура -1, највиша до 11 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација може релативно неповољно утицати на већину хроничних болесника.

Најизраженије тегобе могу осетити цереброваскуларни и срчани болесници.

Проблеми са сном и болови у мишићима су могуће метеоропатске реакције.

Опрез се саветује учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Магла и ниска облачност додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује. У планинским пределима треба очекивати снег и поледицу, па је употреба зимских гума и зимске опреме обавезна.

Саобраћај је умереног интезитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Видљивост је смањена због магле на целој територији, а посебно на превојима Честобродицa, Тресибабa, Црни Врх и Бабин Зуб, до 50 метара.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Хоргошу 90 минута.