Ујутро хладно уз ређу појаву слабог мраза, током дана претежно сунчано и топлије

Јесен, мраз
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ујутро хладно уз ређу појаву слабог мраза. По котлинама и дуж речних токова, као и у Тимочкој Крајини магла, која ће се понегде задржати и преподне. У току дана претежно сунчано и топлије. Ветар слаб и умерен, југоисточни, на југу Баната и у Доњем Подунављу јак са олујним ударима. Најнижа температура од 0 до 7 степени, највиша од 14 до 19 степени.

У Зајечару ујутро променљиво облачно и магловито, током дана претежно сунчано. Ветар умерен, источни и североисточни. Минимална температура 1, максимална дневна око 15 степени. Сутра местимично облачно са сунчаним интервалима. Најнижа температура 3, највиша до 15 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно повољна биометеоролошка ситуација за већину хроничних болесника.

Опрез се саветује особама са срчаним проблемима.

Код осетљивих особа се могу јавити главобоља и поремећај сна.

АМСС

Саобраћај у Србији одвија се отежано због магле која на појединим деоницама путева поред река и у котлинама смањује видљивост на мање од 100 метара, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Најгушћа магла је поред канала и река у Војводини, успорава саобраћај на прилазима Београду, а има је на Панчевачком путу, Зрењанинском и Обреновачком путу, као и на обилазници око Београда.

Видљивост је смањена на стотинак метара у лесковачкој котлини, у Грделичкој, Сићевачкој и Овчарско-кабларској клисури, али је присутна и на осталим путевима поред река и језера.

Саветује се максималан опрез при вожњи и моле учесници у саобраћају да прилагоде брзину кретања због појаве магле која смањује видљивост на појединим путним правцима. Посебна пажња неопходна је на путним правцима на којима се изводе радови.

На наплатним рампама нема задржавања, као и на граничним прелазима путничка возила.

Задржавања има на теретним терминалнима. На прелазу Келебија камиони на излазу из земље чекају осам сата, на прелазима Шид и Хоргош по седам сати, на Батровцима шест сати и на Бездану четири сата.