У Зајечару отпочеле припреме за обележавање дана почетка “Нато агресије“ над Републиком Србијом

Фото: Независни синдикат полиције - КЦ Зајечар

Организациони одбор, формиран од стране представника Удружења ветерана Пoсебних јединица полиције и представника Независног синдиката полиције КЦ Зајечар, поводом обележавања, дана почетка “НАТО АГРЕСИЈЕ“, отпочели су припреме на организацији манифестације “СРЦЕМ ПРОТИВ НАТО АГРЕСИЈЕ“.

Другу годину за редом планирано је организовање дводневне манифестације са више активности.

У среду 23. марта 2022. године, у сарадњи са Црвеним крстом Зајечар, а у стручној реализацији Завода за трансфузију крви из Ниша, биће спроведена акција добровољног давања крви.

У четвртак 24. марта, делегације ће положити венце на спомен обележје испред Полицијске управе у Зајечару и на спомен обележје “ЖРТВАМА НАТО АГРЕСИЈЕ“ испред војног одсека, потом ће у храму “Рођења Пресвете богородице“ у Зајечару од стране свештенства Епархије тимочке бити одржан парастос свим погинулим припадницима Одреда ПЈП на подручју АП КиМ.

У Народном позоришту Тимочке Крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић“ биће одржана свечана академија, након чега ће у фоајеу позоришта бити представљене поставке:

  • фотографија полицијских ангажовања на пословима заштите суверентитета и територијалног интегритета Р.Србије,
  • различитих врста униформи и ескпоната у временском раздобљу “Посебне једнинице милиције-Посебне једнинице полиције“, које ће грађани Тимочке Крајине моћи да посете током целе недеље.

Крајем прошле недеље, представнике Организационог одбора предметне манифестације, у саставу Младен Шипка испред Удружења ветерана ПЈП и Игор Стојадиновић испред Независног синдиката полиције КЦ Зајечар, примио и уприличио је директор Народног позоришта Тимочке Крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић“, господин Владимир Ђуричић.

„Изузетно нас је обрадовала позитивна вест да је зајечарско позориште “Зоран Радмиловић“ прихватило позив за подршку организације предметне манифестације у форми техничког суорганизатора и да ће нам њихова стручна и професионална подршка бити од великог значаја и помоћи“, поручују из Независног синдиката полиције КЦ Зајечар.

Подршку организацији дају и представници братског удружења 549. моторизоване бригаде-Цар Душан силни.