Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару одржано здравствено саветовалиште поводом Светског дана здравља

У Зајечару одржано здравствено саветовалиште поводом Светског дана здравља

Здравствено саветовалиште у Зајечару поводом обележавања Светског дана здравља

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа тимочког Илариона, Верско добротворно старатељство Епархије тимочке и Црвени крст Зајечара поводом празника Врбице и обележавања Светског дана здравља, у просторијама Црквене општине Зајечар организовали су здравствено саветовалиште за све грађане.

Здравствено саветовалиште у Зајечару поводом обележавања Светског дана здравља

После архијерејске Литургије, Епископ Иларион је отворио здравствено саветовалиште у Црквеној општини где је поздравио др Санелу Радисављевић, специјалисту ургентне медицине, и медицинске техничаре Јелену Дачић и Предрага Коцића, који су мерили шећер и притисак својим суграђанима.

„Обавили смо двадесетак прегледа, тако да је ова акција била више него успешна. Надам се да ћемо у току године организовати још оваквих акција”, казао је ђакон Вук Јовановић, секретар Верског добротворног старатељства Епархије тимочке.

Епископ тимочки господин Иларион изразио је наду да ће Епархија тимочка у наредном периоду имати адекватније просторије за овакву намену.

Здравствено саветовалиште у Зајечару поводом обележавања Светског дана здравља

Са грађанима о здрављу разговарала је др Санела Радисављевић, специјалиста ургентне медицине.

Др Санела Радисављевић – специјалиста ургентне медицине

„Мени је велико задовољство и част што је оваква акција организована баш на празник, Лазареву суботу. Добили смо благослов Његовог Преосвештенства Епископа тимочког Илариона. Желели смо да укажемо могућност грађанима, који нису ових година стизали до лекара што због ковида, што из других разлога, да могу да нам се обрате, да будемо транспаренти, да питају за савет и да провере шећер и притисак. Онда смо дошли на идеју да саветовалиште буде организовано после Литургије и дошли су људи различите доби, од оних старијих, преко 50 година, до осамнаестогодишњака, као и родитељи деце који су питали за неке савете. Акција је била препозната од стране грађана и добили су савете везане за притисак, шећер, дијабетес, реуматоидне болести. Оно што истичемо и што је и владика Иларион нагласио јесте да уколико нам је здрав дух, ми ћемо на неки начин сачувати и тело”, рекла је др Радисављевић.

Организатори истичу да ће у будућности реализовати још сличних акција.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб