ВестиУ Зајечару још 10 оболелих особа од корона вируса: Укупно 41 потврђен...

У Зајечару још 10 оболелих особа од корона вируса: Укупно 41 потврђен случај

Град Зајечар — COVID-19

На основу најновијих 79 обрађених узорака, узетих 16.04. (1) и 20.04. (78), у Зајечару има 10 нових потврђених грађана позитивних на присуство вируса COVID-19.

Ради се о очигледном примеру локалне трансмисије истог.

У укупном броју град Зајечар, по евиденцији ЗЗЈЗ „Тимок”, сада има 41 инфицираног вирусом корона.

У наредних 48 сати очекују се резултати за 129 узорака узетих, са подручја локалне трансмисије, 21.04. и 2 узорка узета 22.04. са истог овог подручја.

О пристиглим резултатима благовремено ћемо Вас обавештавати.

Надлежне службе ЗЗЈЗ и санитарне инспекције раде на утврђивању контаката новоинфицираних лица и одређивања обавезног карантина и санитарног надзора истих.

Још једном скрећемо пажњу и упозоравамо грађане да поштују прописане мере и схвате да опасност није прошла и да на крају, данима изузетно добру епидемиолошку ситуацију у граду, у трену, својим понашањем, можемо претворити у буквалну катастрофу, а свој град у ново жариште епидемије”, поручује командант Штаба за ванредне ситуације града Зајечара Бошко Ничић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб