У ВЈТ у Зајечару саслушани нови сведоци у случају Данке Илић

У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару саслушани су нови сведоци у случају двогодишње Данке Илић.

Овом приликом, сведочили су Живанка и Раде Трајковић, комшије породице Илић и Далибор Јовић који је тог дана џогирао поред депоније на којој су били осумњичени за убиство Данке Илић.

Трајковићи су остали при својим првобитним исказима и поновили су да су у том тренутку били иза куће и да ништа нису ни видели ни чули тог дана. Јовић је поручио да у циљу истраге не сме детаље да износи јавно, али и апеловао је на медије да коректније извештавају и да је он представљен као кључни сведок, а то није истина и да поједини медији доводе сведоке у ситуацију да трпе разне увреде и критике на друштвеним мрежама због тога. Јовић је потврдио да је тог дана џогирао поред депоније, али да информације које се пласирају у медијима да је нешто видео нису истините.

Овом саслушању присуствовали су и Данкини родитељи, као и осумњичени за њено убиство.

Првоосумњчени за убиство двогодишње Данке Илић, Дејан Драгијевић, преко свог браниоца поднео је захтев да поново изнесе свој исказ, али још увек није познато када ће то бити.

Други осумњичени за Данкино убиство Срђан Јанковић, почетком јуна негирао је кривицу.

Двојица осумњичених се налазе у притвору, док је отац Дејана Драгијевића који се сумњичи да је помогао сину да премести тело девојчице пуштен из притвора.

Двогодишња девојчица Данка Илић из Бора нестала је 26. марта 2024. у Бањском Пољу код Бора. Као осумњичени за њено убиство ухапшени су Срђан Јанковић из села Лука и Дејан Драгијевић из села Злот. Данкино тело још увек није нађено.