ВестиУ већини места суво време, тек понегде могућа слаба киша

У већини места суво време, тек понегде могућа слаба киша

Жена носи кесе из куповине

У Србији ујутро у већини места слаб приземни мраз, а на северу и западу местимично слаб мраз и на 2 м висине. Преподне променљиво облачно и у већини места суво, само на југу земље ујутру облачно уз слабе падавине. Од средине дана јаче наоблачење местимично са кишом, а у брдско-планинским пределима са снегом. Понегде је могућа и појава краткотрајних пљускова. Ветар слаб и умерен, западни, крајем дана у појачању на северни и северозападни. Јутарња температура од -2 до 5, а највиша од 7 до 12 степени.

У Зајечару местимично облачно са сунчаним интервалима. Ветар слаб до умерен, западни. Минимална температура 3, максимална дневна око 10 степени. Сутра ведро и сунчано. Најнижа температура 1, највиша до 13 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиване биометеоролошке ситуације посебна опрезност се саветује особама са дисајним и срчаним проблемима.

Реуматски болови, поспаност и главобоља су могуће метеоропатске реакције.

Препоручује се адекватно одевање, као и повећана концентрација свих учесника у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је возаче у Србији очекују углавном повољни услови, само су на појединим деоницама у нижим пределима коловози мокри.

На бројним деоницама због радова је измењен режим саобраћаја, па се препоручује повећан опрез уз поштовање саобраћајне сигнализације и смањену брзину.

У Тимочкој Крајини путеви су углавном суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, нема задржавања на граничним прелазима на путничким терминалима, као ни на теретним терминалима.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб