Тимочка КрајинаУ току пријава за обуку младих пољопривредника из Зајечарског, Борског и Поморавског...

У току пријава за обуку младих пољопривредника из Зајечарског, Борског и Поморавског округа

ТОЦ у партнерству са Младим пољопривредницима Србије, а у оквиру пројекта “Агро трансформација – Млади пољопривредници на путу одрживе трансформације!” организоваће две дводневне обуке намењене младим пољопривредницима из Зајечарског, Борског и Поморавског округа.

Обуке ће бити организоване у циљу повећања њихове конкурентности на тржишту, те побољшња пласмана њихових производа и услуга.

Теме обука:

* дводневна обука:

  • Писања бизнис канвас модела – Циљ ове обуке је да се са младим пољопривредницима ради на разади идеја или већ постојећег бизниса. Кроз овај модел бизнис плана лакше ће дефинисати клијента или групу клијената, кључне вредности које би испоручивало предузеће, канале комуникације са клијентима, однос с клијентима, изворе прихода и постојеће ресурсе.
  • Извори финансирања – Идеја је да се кроз прву обуку полазници упознају са могућностима за финансијску подршку која је доступна пољопривредницима, као и да сазнају који су то услови за добијање доступних фондова за пољопривреду.
  • Пласман производа – У оквиру ове теме, са учесницима ће се разговарати и приближити на који начин све млади пољопривредници могу да пласирају своје производе, са фокусом на дигитални свет, како да дођу до клијената, тј. конзумената и корисника њихових производа и услуга.

* дводневна обука:

  • Обука за дигитални маркетинг – Идеја ове радионице је да се учеснцима приближи важност дигиталног маркетинга, са циљем повећања доступности производа и услуга корисницима и путем различитих дигиталних платформи.
  • Органска производња – Циљ радионице је да упозна и обучи учеснике основним и напредним методама органске производње. На тржишту влада све већа потражња органских производа, па је идеја да се полазницима представи и ова врста производње, а након чега ће моћи у потпуности да се баве овом врстом производње.

* Менторски сет услуга:

Након ових обука уследиће селекција учесника на којој ће бити одабрано 8 учесника који ће добити менторски сет услуга. Сет менторских услуга биће конципиран на основу потреба сваког учесника појединачно. Учеснци ће моћи ће да бирају ментора из области – креирање видео материјала и фотографија за промоцију производа, дизајн производа, дигитални маркетинг, пласирање и развој производа, органска производања и финансијско управљање.

Начин и рок пријаве:

За учешће на обуци заинтересовани се могу пријавити попуњавањем кратког онлине пријавног формулара.

Рок за пријаву је 15. август 2024. године, до 23:59 сати.

Ученици који се буду пријавили и прошли селекцију за учешће у обукама биће обавештени путем е-маил адресе коју буду оставили у пријавном формулару до 18. августа 2024. године.

„Идеја нам је да кроз пројектне активности обезбедимо стицање знања младим пољопривредницима за пласман производа у дигиталној сфери, као и за промоцију тих производа кроз друштвене мреже. Једно од већих проблема су канали продаје и када већ имају добар готов производ потребно је уложити и напоре како би производ дошао до купаца, те из тог разлога радимо на томе да младим пољопривредницима пружимо знање које ће им помоћи да прошире могућности за пласман својих производа и да их кроз дигиталне алате најбоље представе дигиталној заједници“, поручују организатори.

Пројекат “Агро трансформација – Млади пољопривредници на путу одрживе трансформације!” реализује ТОЦ, у партнерству са удружењем Млади пољопривредници Србије, а уз финансијску подршку Министарства туризма и омладине Републике Србије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб