У Тимочкој Крајини облачно и тмурно, могућ је слаб снег

Град Зајечар

У Србији ујутро понегде слаб мраз, по котлинама магла. У току дана претежно облачно, ветровито и мало топлије, у већини места суво. Послеподне понегде на северу, западу и југозападу краткотрајна слаба киша. У Тимочкој Крајини облачно и тмурно, могућ је слаб снег. Ветар слаб и умерен, у вишим планинским пределима и у кошавском подручју јак, јужни и југоисточни, а у јужном Банату и олујни максималне брзине од 24 до 28 м/с. Најнижа температура од -3 до 1, највиша од 6 до 10, у Тимочкој Крајини од 0 до 2 степена.

У Зајечару претежно облачно, тмурно и свежије. Умерен до јак ветар, североисточни. Минимална температура -3, максимална дневна око 1 степен. Сутра углавном облачно, послеподне могућа киша. Најнижа температура -3, највиша до 3 степена.

АМСС

Возаче у Србији данас очекују слаб до умерен мраз и могућа поледица у вишим пределима земље, јак ветар у кошавском подручју а поподне и увече и слаба киша, па се препоручује спорија вожња, саопштио је Ауто мото савез Србије (АМСС).

На мостовима, надвожњацима, кроз подвожњаке и тунеле где су најјачи удари ветра треба додатно смањити брзину, а због тога АМСС посебно упозорава возаче аутобуса и камиона. Број саобраћајних незгода у таквим условима се појачава, а могући су и чести и прекиди у саобраћају, наводи се у саопштењу АМСС-а.

У Србији нема непроходних путних праваца, а на наплатним рампама нема застоја, као ни на граничним прелазима.