У Србији облачно и хладно, уз умерен и јак северозападни ветар

Људи шетају – Град Зајечар

У Србији облачно и хладно, уз умерен и јак северозападни ветар који ће повремено имати и олујне ударе. Местимично се очекује слаба киша, док ће слаб снег падати у брдско-планинским пределима, као и понегде у нижим пределима јужне и југоисточне Србије. Више падавина биће ујутру и пре подне у Браничевском округу, источној и југоисточној Србији. На планинама се услед олујног ветра очекује стварање снежних наноса. У Србији ће у недељу и понедељак ујутру понегде бити слабог приземног мраза. У недељу ће бити хладно, док ће дневна температура следеће седмице бити у порасту. Најнижа температура од 3 до 7, највиша од 10 до 14 степени.

У Зајечару облачно. Минимална температура 2, максимална дневна око 8 степени. Дуваће умерен до јак ветар, западног правца. Сутра делимично облачно и хладно. Најнижа температура 3, највиша до 14 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Временски услови могу изазвати тегобе код већине хронично оболелих особа.

Нарочито се препоручује астматичарима и кардиоваскуларним болесницима да поштују савете лекара.

Могући су главобоља, реуматски болови и променљиво расположење.

Препоручује се појачана опрезност у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују мокри коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. Понегде је видљивост смањена због магле.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 380 минута; на Kелебији 120 минута.